Путин се скара на Ердоган

56168
Путин се скара на Ердоган
Снимка: Getty Images/Guliver

Скандал се разразил между президентите на Русия и Турция, когато провели телефонен разговор за ситуацията в Сирия. Това твърди в. Moscow Times.

Турският президент Реджеп Ердоган ожесточил обичайната си риторика и заявил на Владимир Путин, че Турция повече не може да бъде равнодушна към “масовото унищожаване на хора” в обхванатата от война арабска страна. За учудване на Ердоган обаче Путин побеснял и категорично предупредил турския президент да не се меси в бъдеще във вътрешните работи на Сирия, защото в противен случай Русия е готова да попречи на Турция да разгърне катастрофална война в региона.

Кремъл защити Путин по въпроса с китайската първа дама

Русия официално защити жеста на руския президент Владимир Путин, който наметна с одеяло първата дама на Китай по време на гала вечеря...

Потресеният Ердоган попитал Путин дали това означава пряка заплаха за Турция, на което руският президент отвърнал: “Господин президент, можете да интерпретирате думите ми както поискате.”

Руският президент напомнил на Ердоган горчивите факти от грешната и агресивна политика на Турция по отношение на кризата в Сирия, допринесла за смъртта на десетки хиляди невинни граждани. Путин призова страдащия от мания за величие турски президент да се въздържа от подкрепа на терористите джихадисти, които създадоха тренировъчни лагери и зони за сигурност на територията на Турция.

Към момента няма официално потвържение или отхвърляне на информацията от нито една от двете страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа