Путин внушава газът по "Син поток" да ни заобикаля през Македония

26391
Путин внушава газът по "Син поток" да ни заобикаля през Македония
Снимка: Getty Images/Guliver

Създаването на европейски газов хъб на границата с Турция и Гърция, който може да минава през Македония и Сърбия, зависи от европейските партньори. По-евтин и надежден вариант за доставка на газ от Русия няма и скоро няма да има. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин по време на годишната си пресконференция.

Коментирайки икономическата ситуация в Русия, руският президент сподели, че според него изходът на сегашната ситуация и ръстът на икономиката на Русия са неизбежни. При най-неблагоприятното стечение на обстоятелствата за това ще са необходими две години.

Путин е бил първи по влияние през 2014, сочи класация

Руският президент Владимир Путин е най-влиятелната личност на 2014 г. според класацията на Агенция "Франс прес". С украинския конфликт...

Централната банка на Русия няма намерение да разходва резервите си, общият обема на финансовия резерв на Русия е 8,3 трлн руб., обяви президентът. Путин допуска, че ситуацията ще започне да се нормализира в първото тримесечие на следващата година, но призна, че има много неопределени фактори.

Руският президент вижда възможност за съхранението на постигнатото понижаване на рублата и обеща да запази всички социални задължения. Според него Централната банка и правителството взимат адекватни мерки в създалата се ситуация. Путин смята, че създалата се ситуация е под влиянието на външни фактори, но и „ние пропуснахме много неща”.

В отговор на въпрос за политическата обстановка в света руският президент изрази мнение, че: "Новите стени на мястото на Берлинската започнаха да се издигат отдавна. Настъпването на НАТО на изток, създаването на ПРО система означава, че партньорите ни не са спрели да се чувстват победители. Те решиха, че са победители, а всички останали са васали. Не спряха да строят стени. Най-правилният път е да се спре да се строят стени", каза още Путин.

Според него създаването на реален енергиен бизнес в Русия е затруднено, докато енергийния сектор дава голямата печалба.

"Турски поток" ще се нарича руско-турският газопровод

Руско-турският газопровод, който Владимир Путин и Реджеп Ердоган анонсираха, ще се нарича "Турски поток". Това съобщи турският президе...

Руският президент не изключва използването на методите от 2008 година за изход от създалата се ситуация. Ще трябва да съсредоточим вниманието си върху това да помогнем на хората, които наистина имат нужда от това и да запазим плановите показатели по социалните въпроси (пенсии, заплати…).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа