Работят по три версии за убийството на Немцов

35056
Работят по три версии за убийството на Немцов

Следователите работят по три версии за убийството на руския опозиционер Борис Немцов, съобщават местните медии. Един от основните мотиви, около който ще работят сериозно специалистите, е престъпление от ревност.

"Момичето, с което е бил Борис Немцов в момента на убийството, е гражданка на Украйна. Вече ни е известно, че съвсем скоро тя е летяла от Москва до Швейцария, за да направи аборт от политика. Не изключваме възможността битов конфликт по тази причина да е в основата на престъплението", коментират пред lifenews.ru участници в разследването, пожелали анонимност.

Немцов бил с 23-годишна украинска манекенка, когато го застигнали куршумите

Единственият свидетел на убийството на руския опозиционер Борис Немцов е 23-годишния модел от Украйна Анна Дурицкая, съобщава lifenews....

Става въпрос за модела Анна Дурицкая, която е единственият свидетел на покушението срещу политика. По информация на електронното издание, абортът в швейцарска клиника е бил платен от Борис Немцов.

Освен това, следствието не изключва възможността убийството да е заради пари, които политикът е получавал от спонсори извън Русия. "Борис Немцов често е пътувал до Украйна и там активно е контактувал с представители на така наречената "партия на войната", чиято цел е да бутне правителството на Русия. Възможно е да са му били давани средства, за да дестабилизира ситуацията в родината си. Срещу тези пари украинските му партньори са очаквали той да работи за разединяването на руското общество. Такова нещо обаче не се случило, а точно обратното - консолидира се. Разбирайки, че няма резултат, спонсорите на Немцов може да са решили да го отстранят, заради невъзможността му да реализира плановете им, разказват пред lifenews.ru следователи, работещи по случая.

Третата версия за убийството също е с политически характер. Целта на престъплението може да е провокация. С нейна помощ опонентите са искали да нанесат удар по властта в Русия. Възможно е външните и вътрешни "врагове" да са избрали Немцов като "жертва", която да дестабилизира ситуацията в Русия.

Както е известно, Борис Немцов беше разстрелян на Големия каменен мост в центъра на Москва 10 минути преди полунощ на петък срещу събота. Политикът е бил застигнат от куршумите докато се разхождал с 23-годишния украински модел Анна Дурицкая.

За Путин убийството на Немцов е поръчана провокация

Убийството на опозиционния лидер в Русия Борис Немцов е поръчана провокация. В това е категоричен президентът на страната Владимир Пути...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа