Рахой засече Ципрас: Не сме виновни ние, че обещаваш, а не изпълняваш

21544
Рахой засече Ципрас: Не сме виновни ние, че обещаваш, а не изпълняваш
Снимка: Getty Images / Guliver

Испанският премиер Мариано Рахой призова гръцкия си колега Алексис Ципрас да бъде "сериозен" с дълга, разтърсващ икономиката на страната му, след като гръцкият премиер обвини Испания и Португалия в опит да провалят преговорите в Брюксел, предаде БГНЕС.

Рахой реагира на коментарите на Ципрас, който каза, че по време на разговорите за удължаването на програмата за Гърция с 4 месеца, някои европейски страни са си служили с изнудване", визирайки Испания и Португалия.

"Консервативните сили в Европа се опитаха да ни поставят клопка, за да ни докарат до финансово задушаване", заяви 40-годишният гръцки премиер.

Говорейки на среща на неговата консервативна партия, Рахой отвърна на удара, което е първият открито изложен сблъсък между Ципрас и друг европейски лидер.

"Ние не сме отговорни за чувството на безсилие, произтичащо от радикалната гръцка лява партия, която обещава на гръцкия народ неща, които знае, че не може да изпълни", заяви Рахой.

Не се отказвам от битката с кредиторите, заяви Ципрас

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас обеща да не се отказва от своята битка с кредиторите на страната, поддържайки линията на...

Той отбеляза, че Ципрас се опитва да хвърли вината за проблемите на Гърция върху Испания и съседна Португалия. " Търсенето на външен враг е нещо, което сме виждали много пъти в историята. Това не решава проблеми, а ги задълбочава", каза испанският премиер. "Единственото решение е да бъдете сериозни", посъветва Рахой.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа