Расте броят на жертвите след взривовете в Анкара (ВИДЕО)

5698
Расте броят на жертвите след взривовете в Анкара (ВИДЕО)
Снимка: Gettyimages

Броят на жертвите от взривовете в Анкара достигна 30 души, а ранените са 126, съобщи вътрешното министерство на Турция.

Министър-председателят Ахмет Давутоглу е свикал членовете на правителството и ръководството на силовите структури за обсъждането на терористичния акт, който стана в турската столица. Давутоглу е отменил за три дни предизборната си кампания.

Турция увеличава броя на изтребителите по границата със Сирия

Турция увеличи до 14 изтребителите F-16, патрулиращи по границата със Сирия, съобщава РИА Новости. Увеличеният брой военни самолети се...

Турският президент Ердоган също е отменил свои мероприятия в Истанбул и се връща в Анкара, където ще се срещне с министъра на вътрешните работи и здравеопазването.

Междувременно АФП съобщи, че турската полиция е стреляла във въздуха, за да разпръсне група протестиращи, събрали се на мястото на двете експлозии в столицата Анкара. Демонстрантите, които са били разгневени заради атаката, са викали „Полицаи убийци“, но са били разпръснати от силите на реда.

Припомняме, че по-рано в събота, 10 октомври, бе съобщено за два взрива, станали в центъра на града преди началото на „Марша на мира“.

Reuters съобщи, че турските власти са признали инцидента за терористична атака.

Експлозиите са станали с интервал от няколко секунди под естакадата, водеща към гарата. Там от сутринта са започнали да се събират активисти на профсъюзни обединения и неправителствени организации, които са планирали да проведат съгласуван с властите протест срещу конфликта между държавата и бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщава в. „Хюриет“.

По информация на ТАСС местната телевизия предава, че на мястото на инцидента са насочени голям брой линейки. Повечето от пострадалите са получили наранявания по краката. Много от тях вече да хоспитализирани.

Турция: За ПКК мирът е тактика

Турският вицепремиер Ялчън Акдоган отхвърли възможността за примирие от страна на Кюрдската работническа партия (ПКК), наричайки го &bd...

Мястото на инцидента е напълно отцепено, на място работят специалисти. От взривовете са разрушени тротоарите, има поражения по конструкцията на естакадата, сградата на гарата и няколко коли.

Властите не изключват версията за терорист – камикадзе.

По думите на очевидци полицията още в началото на деня е отцепила района заради митинга. Участниците в него са били пропускани само след обиск. Затова версията за смъртник, според тях, е малко вероятна.

От Министерството на външните работи проверяват дали сред жертвите и ранените в експлозиите в Анкара има български граждани, заяви говорителят на Министерството на външните работи Велислава Панова.

Снимка: архив

МВнР проверява дали има българи сред жертвите и ранените в Анкара

Министерството на външните работи проверява дали сред жертвите и ранените в експлозиите в Анкара има български граждани. Това заяви за ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа