Различните вероизповедания солидарно осъдиха атентата в "Шарли ебдо"

8653
Различните вероизповедания солидарно осъдиха атентата в "Шарли ебдо"
Снимка: Gettyimages

Представители на различни религии във Франция единодушно осъдиха кървавото нападение срещу сатиричното издание "Шарли ебдо", при което бяха убити 12 души, а 11 - ранени.

От името на представителите на всички вероизповедания във Франция - католици, протестанти, православни, юдеи, будисти и мюсюлмани, приети от президента Франсоа Оланд, председателят на протестантската федерация във Франция Франсоа Клавероли осъди "отвратителното деяние" и изрази чувството на възмущение. "Ние никога няма да оставим хората да бъдат така подло убивани без да реагираме", каза той.

Един от заподозрените за клането в "Шарли ебдо" се предаде

Най-младият от тримата издирвани заподозрени за убийството на журналисти на "Шарли ебдо" - 18-годишният Хамид Мурад, се предаде на по...

Клавероли заяви още, че представителите на различните вероизповедания ще се съберат по-късно днес заедно, за да направят предложение, но не уточни неговия характер. "Този атентат е удар срещу цялата мюсюлманска общност", каза от своя страна председателят на Френския комитет за мюсюлманска религия Далил Бубакьор. "Този атентат не изглежда да е извършен в името на исляма. Напротив - той е удар срещу всички мюсюлмани", каза той.

Предвидената от отдавна традиционна церемония по размяна на добри пожелания по случай новата година между представителите на различните вероизповедания и френския президент, прие особен характер, часове след кървавия атентат в редакцията на "Шарли ебдо".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа