Разстреляха опозиционер №1 на Путин насред Москва

20433
Разстреляха опозиционер №1 на Путин насред Москва

Опозиционер №1 на руския президент Владимир Путин беше разстрелян тази вечер насред Москва, съобщи агенция "Интерфакс". Борис Немцов беше председател на опозиционната партия ПАРНАС. Той е бил раазстрелян с 4 куршума на Големия каменен мост в Москва. Изстрелите са били произведени от неизвестни засега лица, от движещ се автомобил с бял цвят.

След сигнала за убийството на Борис Немцов в руската столица е зпочнала операция "Прихващане", за да бъдат открити извършителите на престъплението.

Русофобия? Не - просто опасна глупост

Всеки ден средствата за масова информация се опитват да ни убедят в това, че Русия ни заплашва. Така те работят над поставената задача ...

Името на Борис Немцов е под №1 в списъка с най-заклетите врагове на президента на Русия Владимир Путин. Заради отявлените си действия срещу властта и участие в забранени от органите на реда протести в родината му, той неведнъж беше арестуван.

Роденият в Сочи през 1959 година Борис Ефремович Немцов влиза в политиката след падането на комунизма. Бил е депутат във Върховния съвет и пълномощен представител на президента Борис Елцин. По време на августовския пуч срещу Михаил Горбачов през 1991 г. е неизменно до Елцин в Белия дом в Москва. Води преговори с Таманската дивизия и дивизия "Дзержински" на КГБ и и убеждава да заемат страната на властите.

През 1997-1998 г. Немцов е вицепремиер на Русия. Бил е и губернатор на областта с център Нижний Новгород.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа