Решението за "Южен поток" е окончателно, уверява руски министър

16458
Решението за "Южен поток" е окончателно, уверява руски министър

Решението за спиране на строителството на "Южен поток" е окончателно. Това подчерта руският министър на енергетиката Александър Новак.

"Взетото решение, по мое мнение е окончателно. Сега сме ангажирани със строителството на газопровода по друг маршрут", заяви министърът, цитиран от агенциия ТАСС. Според него газопроводът ще преминава през Турция съгласно договореностите между двамата президенти, информира БГНЕС. 

WSJ: "Южен поток" раздели българските политици на два лагера

Българските депутати се разделиха на два лагера заради спорния руски проект за газопровода "Южен поток", разклатил стабилността на но...

При сегашните условия Русия не може да продължи реализацията на "Южен поток". Това заяви в понеделник руският президент Владимир Путин след срещата с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган.

Руският президент заяви, че заради спирането на проекта България ще трябва да си търси компенсации от Европейския съюз. България се лишава от 400 млн. евро годишно, които иначе би получавала като транзитни такси, каза Путин, цитиран от РИА Новости.

"С оглед на това, че до момента не сме получили разрешение от България, смятаме, че Русия в тези условия не може да продължи реализацията на този проект. Имам предвид това, че сега трябва да се започне строителството на този тръбопровод в Черно море. Ние не можем да започнем строителството на морската отсечка, докато не получим разрешението от България", уточни той, предаде ИТАР-ТАСС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа