Рязко увеличение на нападенията срещу домове на бежанци в Германия

5741
Рязко увеличение на нападенията срещу домове на бежанци в Германия
Снимка: Gettyimages.com

Германското правителство съобщи, че има почти 500 нападения срещу домове, предназначени за настаняване на имигранти през тази година, което е три пъти повече от тези през 2014 г.

Вътрешният министър на страната Томас де Мезиер заяви, че близо две трети от нападенията са извършени от местни, които нямат криминално минало, съобщи ВВС.

Бавария заплаши да съди Меркел, ако не спре бежанците

Правителството на Бавария заплаши да даде германския канцлер Ангела Меркел на съд, ако не спре масовия приток на мигранти в страната, п...

В свое изказване той призова за по-строги наказания срещу нападателите на чужденци. Отговорните „трябва да бъдат накарани да разберат, че те извършват неприемливи престъпления – нападение, опит за убийство, палеж“, каза още той.

Германия очаква през настоящата година в страната да пристигнат над 800 000 бежанци. В същото време властите в южната провинция Бавария, която е сред най-силно засегнатите от притока на хора, поискаха властите в Берлин да ограничат броя на идващите.

Консервативното правителство на Християн-социалния съюз на Бавария, който макар че е съюзник на управляващата Християндемократическа партия, остро се противопостави на политиката за отворени врати на канцлера Ангела Меркел.

В изявление от петък германското правителство заплаши да се обърне към Германския конституционен съд, за да задължи федералните власти да заложат ограничение за идващите имигранти.

Откриха бременна пракобила на 48 милиона години

Немски палеонтолози откриха фосил на прародител на конете на възраст 48 милиона години – заедно с фрагменти от матката и съхранен...

В периода 1 септември – 5 октомври в провинцията е приела 241 000 имигранти, от които 86 000 са били изпратени в други региони на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа