Русия и Крим подписаха за присъединяването, Путин заплаши с отмъщение Запада

29107
Русия и Крим подписаха за присъединяването, Путин заплаши с отмъщение Запада
Снимка: Getty Images

Руският президент Владимир Путин и официални лица на кримските власти подписаха договора за присъединяването на Крим към Руската федерация, съобщи РИА Новости, цитирана от „Фокус”.

Освен Путин, подписи положиха председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, премиерът на Крим Сергей Аксьонов и председателят на градския съвет на Севастопол Алексей Чалий. След церемонията по подписването прозвуча химнът на Русия.

"Газпром" готов да развива петролния и газовия сектор на Крим

Руската държавна енергийна компания „Газпром” е предложила да развива петролния и газовия сектор на Крим. Това съобщи пред ...

Предстои договорът да бъде ратифициран от руския парламент.

„Русия ще си отмъсти за западните санкции. Опитите на Запада да уплашат Русия ще се разглеждат като акт на агресия”, заяви Владимир Путин.

По думите му в случая с Украйна западните страни са „преминали границата” и са се държали „грубо, безотговорно и непрофесионално”. Путин призова противниците си да признаят, че Москва има интереси, които трябва да бъдат зачитани и уважавани.

„Република Крим се смята за приета в Русия от датата на подписване на договора. От деня на приемане на Крим в състава на Руската федерация се образуват два нови субекта – Република Крим и град с федерално значение Севастопол”, се казва в съобщение, публикувано на сайта на Кремъл.

Крим е получил първия транш от руската финансова помощ

Крим е получил първия транш от руската финансова помощ. Това заяви пред РИА Новости първият вицепремиер на Крим Рустам Темиргалиев. По...

"Крим е неделима част от Русия и винаги е била такава в сърцата на руснаците”, каза Путин, като разкритикува решението на Никита Хрушчов да предостави територията на Украйна.

Руският държавен глава подчерта, че референдумът, който се проведе в края на миналата седмица в Крим и на който жителите на региона избраха присъединяването му към Русия, е от „историческо значение”.

САЩ, ЕС и Украйна вече заявиха, че няма да признаят резултатите от допитването до кримските жители и че то е „незаконно”.

На референдума в неделя над 91% от хората на полуострова гласуваха той да стане част от Руската федерация при над 80% избирателна активност.

Крим е получил първия транш от руската финансова помощ

Крим е получил първия транш от руската финансова помощ. Това заяви пред РИА Новости първият вицепремиер на Крим Рустам Темиргалиев. По...

На снимката: жител на Крим държи кримското знаме пред местния парламент

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа