Русия няма да вкара войски на територията на Украйна

29190
Русия няма да вкара войски на територията на Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Русия няма да въвежда свои войски на територията на Украйна при никакви обстоятелства. Това е сигурно, въпреки че писмо с молба за подобни мерки е било изпратено до руския президент Владимир Путин, предаде УНН, позовавайки се на самопровъзгласения глава на Крим Сергей Аксьонов.

„Направих всичко, което зависи от мен. Писмото с молба за изпращане на руски войски в Украйна е предадено на Путин. Останалото зависи от неговото решение”, заяви Аксьонов, цитиран от "Фокус".

Медведев: Украйна е на крачка от гражданска война, плашещо е

Ще бъда кратък: Украйна е на ръба на гражданска война, което е плашещо. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев, след като властите...

Междувременно Константин Долгов, упълномощен от руското външно министерство по въпросите за правата на човека, заяви, че украинските власти изглежда подеха курс на силово потушаване на протестите на населението в югоизточната част на страната.

Долгов заяви, че Киев „напълно игнорира законните очаквания на голяма част от населението на страната”.

По време на антитерористичната операция в Краматорск, украинските сили за сигурност са взели в плен сепаратисти, стана ясно пък преди минути.

„Има пленени проруски активисти, но все още няма данни какъв е техния брой”, заяви Станислав Речинский, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна.
Антитерористичната операция в Източна Украйна ще бъде продължена, допълни Речинский, като подчерта, че украинските власти ще продължат освобождаването на градовете, завзети от проруските сепаратисти.

Възможностите пред преговорите в Женева

В четвъртък в Женева ще се проведе среща, на която Украйна, Русия, САЩ и ЕС ще обсъдят начините за излизане от украинската криза. Какв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com