Русия разреши на Сноудън да остане в страната още три години

13854
Русия разреши на Сноудън да остане в страната още три години

Бившият сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноудън получи 3-годишно разрешително за пребиваване в Русия, съобщи руският му адвокат, предаде БГНЕС.

"Искането беше прието и в резултат на това Едуард Сноудън получи 3-годишно разрешително за пребиваване считано от 1 август, което му позволява да се придвижва свободно и да пътува в чужбина", каза адвокат Анатолий Кучерена пред журналисти.

Сноудън води скромен начин на живот и учи руски език, добави адвокатът. Той уточни, че бившият сътрудник на американското разузнаване взема всички решения за пътуване в страната сам. "Той сам решава къде да отиде, движи се достатъчно свободно, посещава музеи, магазини, театри, това не е тайна", заяви Кучерена. Според него Сноудън активно се занимава с изучаване на руски език.

"Животът му е достатъчно скромен, тъй като той винаги трябва да мисли за сигурността си", поясни адвокатът. Юристът заяви още, че няма официално искане за екстрадиция от САЩ. "Такова искане, което щеше да отговаря на всички международни норми, няма", каза Кучерена. Адвокатът обеща, че при най-малка възможност клиентът му ще даде пресконференция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа