Русия с условие за разрешаване на вноса на плодове и зеленчуци от ЕС

17670
Русия с условие за разрешаване на вноса на плодове и зеленчуци от ЕС
Снимка: Thinkstock/Guliver

Русия може да разреши вноса на селскостопански продукти от Европа и Съединените щати. Това ще се случи при условие, че западните компании инвестират в изграждането на съоръжения за преработката им в Русия. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за руското издание "Известия", публикувано в понеделник.

Като коментира молбата на Гърция да й бъде разрешен вноса на селскостопански продукти в Русия, Песков заяви, че Русия е член на Световната търговска организация (СТО) и не може избирателно да отменя санкции за една от страните от ЕС.

Полша иска компенсации от ЕК заради ограничения внос на плодове и зеленчуци в Русия

Полският министър на селското стопанство и развитието на селото Марек Савицкий е изпратил официално писмо до еврокомисаря по селското с...

"В този случай може се изпробва схема не за директни доставки, а за доставяне на суровини, свързани с инвестиции тук, на територията на Русия, в създаването на хранително-преработвателни предприятия", каза говорителят на президента, посочи Лента.ру.

Гръцкото правителство поиска Русия да вдигне ембаргото за гръцки плодове, които Москва въведе миналото лято, като контрамярка на санкциите срещу Москва от страна на ЕС. Ако искането беше прието, тогава гръцките портокали, ягоди и праскови отново трябваше да бъдат продавани в страната.

Въпросът за ембаргото ще бъде сред основните теми по време на срещата на гръцкия заместник-министър на икономиката Панайотис Сгуридис с представителя на руското министерство на икономиката Алексей Алексейенко. Двамата ще разговарят в Солун по време на Международния панаир за храните.

Алексейенко обеща да изпрати писмо до руския премиер Дмитрий Медведев с исканията на властите в Атина, информира БГНЕС.

Виетнам проявява интерес към внос на български плодове и зеленчуци

Виетнам проявява голям интерес към внос на български плодове и зеленчуци. Това стана ясно по време на среща на министъра на земеделие...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа