Русия се съмнява, че Украйна е правила смущения с GPS при свалянето на MH17

20760
Русия се съмнява, че Украйна е правила смущения с GPS при свалянето на MH17
Снимка: Gettyimages

Украйна трябва да предостави информация дали в деня на трагедията с пътническия "Боинг" са използвани средства за създаване на пречки в работата на GPS системата, твърди "Росавиация", предаде БГНЕС.

"Росавиация" е получавала от руските екипажи информация за сривове в работата на спътниковата система за навигация GPS при полетите над Украйна. Властите на Украйна трябва да представят сведения дали в деня на произшествието са използвани средства за създаване на пречки в работата на GPS-а", заяви пред журналисти ръководителят на "Росавиация" Александър Нерадко.

Понеже в момента на произшествието в същия район е имало и други самолети, трябва спешно да се получат забележките на екипажите им за работата на навигационното оборудване в самолета и на земята, смятат от ведомството.

Според руската страната трябва да се отчетат разговорите на екипажа на "Боинга" не само с диспечерите, но и с екипажите на другите самолети, летящи по същото време в района.

Междувременно за пръв път в източния украински град Славянск беше открит масов гроб, който по-рано този месец падна в ръцете на правителствените сили.

"Това е масов гроб с телата на четирима (местни) протестанти, невинни, които са били измъчвани и убити от бунтовниците", заяви Антон Герашченко, съветник на вътрешния министър. По думите му в града има два такива гроба, но не се знае къде са.

В гроба били и тленните останки на 20 бунтовници.

Холандците искат да изгонят една от дъщерите на Путин

Заради трагедията с MH17 мнозина холандци са поискали 29-годишната дъщеря на руския президент Владимир Путин - Мария, да бъде депортира...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com