Русия ще разследва Euronews заради материал за Путин

18954
Русия ще разследва Euronews заради материал за Путин
Снимка: Getty Images/Guliver

Русия ще разследва телевизия Euronews ("Евронюз") заради излъчен материал. Според информация на АФП в него украински войници представят портрет на руския президент Владимир Путин в стила на Хитлер.

Медийният регулатор на Русия заяви, че ще разследва записа по молба на депутат от управляващата партия. Според него материалът обижда руския президент и целия руски народ, "преживял ужасите на Втората световна война". Регулаторът обясни, че е твърде рано да се каже дали руските власти ще предприемат юридически действия срещу телевизионния канал.

Путин изненадващо нареди проверка на войските от Източния военен окръг

Руският президент и върховен главнокомандващ на страната Владимир Путин разпореди да бъде извършена внезапна проверка на бойната готовн...

В петък телевизията излъчи материал, в който се вижда как маскирани украински войници използват портрет на Путин с мустаци, изобразен като Хитлер, по време на учения по стрелба. "Обучаваме ги за война. Да оцелеят в условията на война и да елиминират врага по време на окупация или инвазия от страна на руските сили", казва инструкторът във видеото.

Руският представител на телевизионния канал заяви, че Euronews не е имал намерение да обижда никого. Пред радио "Ехото на Москва" Пьотр Федоров от канал твърди че телевизията е показвала американския президент Барак Обама с магарешки уши, а германския канцлер Ангела Меркел с нацистка униформа, информира БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа