Русия ще реже антикризисно разходите си с 10%

19735
Русия ще реже антикризисно разходите си с 10%
Снимка: Getty Images / Guliver

Бюджетните разходи в Русия ще бъдат съкратени с 10% през тази година. Това предвиждат публикуваните днес антикризисни мерки на правителството. Намалението ще се постигне за сметка на неефективните разходи.

Антикризисният план предвижда през следващите три години разходната част на бюджета да се намалява минимум с по 5 на сто годишно.

САЩ предупреждава за нови санкции срещу Русия

Американският финансов министър Джейкъб Лю предупреди, че САЩ биха могли да наложат допълнителни санкции срещу Русия заради ескалация...

Руското правителство обещава да отдели допълнителни средства единствено за социалните дейности. То възнамерява да не намалява държавните разходи за отбрана, за развитие на селското стопанство и за изпълнение на международните задължения на страната, информира БНР.

Специални мерки се предвиждат в подкрепа на малкия и средния бизнес, тъй като именно той може да осигури допълнителни работни места в условията на криза, заяви министърът на финансите Антон Силуанов.

Тази година стартира мярката за пълно освобождаване от данъци за две години за новите индивидуални предприемачи. Ако първоначално това обхващаше само тези, които се занимават с производство и оказват социални услуги, то сега от данъчната ваканция ще се възползват и предприемачите от сферата на битовите услуги, посочи той.

Антикризисният план предвижда още стабилизиране на банковата система чрез предоставянето на ликвидност, рефинансиране на дълга на обектите на Федерацията и целево стимулиране на производството на стоки, които попадат под ембаргото за внос. Според оценката на руското правителство антиктиризната програма за тази година е на стойност 1,3 трилиона рубли, което е близо 18 милиарда евро.

Хранителните стоки в Русия поскъпнаха ударно

Цената на зелето скача със 163%, на краставиците - с 478%, а на доматите - с 338%. Руските власти, които бяха обещали да се борят с п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа