Русия създава специално министерство за развитието на Крим

16817
Русия създава специално министерство за развитието на Крим
Снимка: Getty Images / Guliver

Русия създаде специално министерство, което ще се занимава с развитието на Крим.

Днес руското правителство проведе специално заседание в Симферопол, посветено на социално-икономическото бъдеще на анексирания от Русия полуостров. В града пристигна руският премиер Дмитрий Медведев заедно с министри от кабинета, предизвиквайки гнева на властите в Киев. В протестна нота украинското външно министерство определи посещението на руския висш чиновник като провокационно и антиукраинско, предаде БНР.

Русия е започнала да изтегля войските си, струпаните край границата с Украйна

Русия е започнала да изтегля струпаните край границата с Украйна военни части. Това става часове след преговорите между ръководителите ...

В столицата на Крим Медведев обяви за създаването на министерство за развитието на полуострова, което ще има два адреса - в Москва и в Симферопол. По думите му до края на полугодието трябва да е готова федералната целева програма за бъдещето на Крим, която трябва да съдържа подробно описание на финансовите ангажименти във всяка област. В перспектива програмата от правителствена може да прерасне в държавна със съответните гаранции на федерално ниво. Очаква се Русия да превърне Крим в специална икономическа зона, като предложи данъчни облекчения и намаляване на бюрокрацията, за да привлече инвеститори.

Междувременно Държавната Дума в Москва гласува за денонсиране на споразумението за базирането на руския Черноморски флот на територията на Украйна. Русия обяви, че е готова да обсъди с украинските власти, когато те бъдат избрани демократично, възникналите от това решение правни, финансови и имуществени въпроси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа