Русия въвежда временни ограничения за внос на мазнини и животински субпродукти от ЕС

18516
Русия въвежда временни ограничения за внос на мазнини и животински субпродукти от ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Русия въвежда временни ограничения за внос на месни и птичи мазнини и субпродукти от едър рогат добитък и свине от Европейския съюз, предаде РИА Новости.

„От 21 октомври се въвеждат временни ограничения за внос в Русия от страните от Европейския съюз на редица видове продукция, използваща се за хранително-вкусови цели, а именно субпродукти от едър рогат добитък и свине, фино и едросмляно брашно от месо или месни субпродукти, мазнини от едър рогат добитък, свински мазнини и птичи мазнини”, се посочва в прессъобщение на руската служба за селскостопански надзор.

В същото време Германската разузнавателна служба (BND) пресметна, че Русия може да издържи на западните санкции няколко години, предаде "Дойче веле".

Според службата паричните резерви на Русия в момента са 619 млрд долара, което представлява 162% от държавните разходи за тази година. Това означава, че само с тези средства Русия би могла да издържи в продължение на 20 месеца.

"Роснефт" съди ЕС в Европейския съд заради санкциите

Руският петролен гигант "Роснефт" и приближен на президента на Русия Владимир Путин са започнали съдебни дела срещу ЕС заради санкции...

BND смята също, че благодарение на ниския държавен дълг (13%) и големите парични резерви Русия може да устои на последствията от санкциите без видими щети за икономиката в продължение на 4 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа