Русия забрани на свои служители да идват в България

38146
Русия забрани на свои служители да идват в България
Снимка: Getty Images / Guliver

След като само преди десетина дни руското външно министерство посъветва руснаците да не идват в България, сега Кремъл на практика забрани на определен клас свои служители да стъпват в страната ни.

Става въпрос за служители на руското МВР, които имат второ ниво на достъп до държавните тайни в страната, пише Агенция "Фокус". Препоръките за ограничаване на пътуванията на такива служители в чужбина и конкретно в България са били издадени още в края на месец март.

Медведев: Русия може да се справи и с още санкции

Русия е готова да се справи с нови санкции на западните страни, засягащи ключови сектори от икономиката й, увери руския премиер Дмитр...

Всъщност Кремъл не иска служители на руската милиция и на вътрешното министерство да посещават близо 200 държави. Освен за България, забраната важи още за САЩ, Турция, Великобритания, Япония, Мексико, Италия, Египет, Испания, Чехия, Куба, Норвегия и Холандия.

Преди дестина дни руското МВнР издаде препоръка за руските граждани да не ходят в България или в страни, които имат договори със САЩ за задържане и предаване на чужди граждани на американското правосъди. Причината за препоръката са въведените от САЩ санкции, които предвиждат конфискация на имущество на руски граждани, което се намира под американска юридсдикция. Появи се дори информация, че Вашингтон ще "натисне" Швейцария, за да блокира сметки на руския президент Владимир Путин, но от Кремъл определиха публикацията на британския вестник "Таймс" по темата като вестникарска измислица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа