Русия засега не пуска Дурицкая

28214
Русия засега не пуска Дурицкая
Снимка: News7

Украинските дипломати изгубиха следата на своята съгражданка Анна Дурицкая, придружавала Борис Немцов когато бе убит през нощта срещу събота в Москва. Това съобщава електронният в. "Лента", цитиран от БТА.

Консулът на Украйна в Москва Генадий Брескаленко заяви пред радио "Свобода", че не знае къде се намира в момента спътничката на Немцов. Дипломатът разказа, че е поискал да разговаря с 23-годишната манекенка, но не е успял да се срещне с нея.

Баунти - украинският десерт на Борис Немцов

За една нощ украинката Анна Дурицкая се превърна от неизвестен фотомодел и студентка от киевския икономически университет "Вадим Гетм...

"Доколкото Дурицкая има статут на свидетел, няма пречка тя да си замине обратно в Украйна", смята Брескаленко.

Депутатът от Върховната рада Остап Семерак, член на украинската партия "Народен фронт", потвърди пред радио "Свобода", че засега липсват данни за местонахождението на Дурицкая. Според него, роднините на момичето казват, че Анна редовно им се обажда, но и самата тя не знае къде се намира. "Тя казва, че са я закарали в някакъв апартамент. Там има охрана. Не й дават да напусне това помещение", съобщили роднините й.

Семерак уточни, че "контролът по въпроса за местонахождението на Дурицкая е възложен на консула на Украйна в Москва", пише "Лента". Засега няма коментар по този повод от Следствения комитет на Руската федерация.

Знае се, че девойката е била разпитана, а сутринта в събота, на 28 февруари, е напуснала сградата на комитета, добавя онлайн изданието, информира dir.bg. Руските правоохранителни органи държат Дурицкая под охрана "в апартамента на един от привържениците на Немцов" и "не я пускат никъде", заяви пред Интерфакс адвокатът на свидетелката Вадим Прохоров. Според него, украинката вече е дала "всички необходими показания" и двамата с юриста са участвали в следствени действия, затова "още вчера" Анна е написала "официална молба до украинския консул, за да й помогнат възможно най-бързо да се върне в родината си, в Киев".

Немцов бил с 23-годишна украинска манекенка, когато го застигнали куршумите

Единственият свидетел на убийството на руския опозиционер Борис Немцов е 23-годишния модел от Украйна Анна Дурицкая, съобщава lifenews....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа