Руски олигарси теглят парите си от Лондон заради санкциите

24986
Руски олигарси теглят парите си от Лондон заради санкциите
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Крупни руски бизнесмени, приближени на президента Владимир Путин, са започнали да изтеглят свои капитали от Лондон, съобщава в. "Дейли телеграф", цитирайки официалния представител на британския премиер, предаде БГНЕС.

Причина за тази трескава дейност е опасността Великобритания да въведе строги икономически санкции срещу руски граждани и компании, участващи в "подкопаването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна".

В отговор на въпрос дали руски олигарси изтеглят в момента своите капитали от лондонските финансови пазари, говорителят посочил, че "досегашните мерки спрямо отделни лица и компании са съпроводени от съществени изменения в циркулацията на паричните потоци в Европа, включително в Лондон. Няма съмнение, че това е така."

Армения капитулира пред Москва

Политическата и икономическата принуда на Кремъл дават резултат: Армения се готви да се присъедини към руския проект за Евразийски мит...

Външните министри на страните от Европейския съюз се споразумяха вчера да засилят ограничителните мерки спрямо Русия във връзка със ситуацията в Украйна. Европа възнамерява да ограничи достъпа на на Русия до своите финансови пазари и върхови технологии, както и да наложи забрана върху доставките на въоръжение за Русия. Освен това беше съобщено, че може да бъде разширен списъкът със санкции срещу конкретни лица и компании, включително от Руската федерация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа