Руско държавно НПО поиска забрана на вноса на алкохол и тютюн от САЩ и ЕС

12154
Руско държавно НПО поиска забрана на вноса на алкохол и тютюн от САЩ и ЕС
Снимка: БГНЕС

Председателят на Обществената палата на Руската федерация Владимир Слепак предложи в Концепцията за демографската политика на страната да бъде заложена забрана за внос на алкохол, тютюн и тютюневи продукти от ЕС и САЩ, предаде ИТАР-ТАСС.

Според Слепак предложението му не е отговор на санкциите на ЕС и САЩ спрямо Русия, а е начин да се защитят руските граждани от вредните последствия на тези продукти. „Нека чиновниците видят, че тези продукти носят вреда на обществото. Нима няма да е правилно решение да прекратим доставката на зловредни неща като алкохола и тютюна от страни, които ни налагат санкции”, запита Слепак.

Кремъл: Имаме варианти за всякакви санкции

За всички равнища на санкции чак до иранския вариант Русия е разработила набор от мерки, които може да влязат в ход, но това не означ...

Освен забрана на вноса на алкохол и тютюн, Слепак поиска и забрана на вноса на строителни материали от САЩ и ЕС. Причината – причинявали монопол и оскъпявали неимоверно строителството в Русия.

Обществената палата на Руската федерация беше сформирана със закон от 2005 година. Съгласно текстовете на нормативния акт членовете на Палатата се избират с тригодишен мандат и основната им цел е да осъществяват връзката между гражданското общество и държавните институции.

Организацията трябва да защити правата на гражданите при формирането на държавните политики и да осъществява контрол на дейността на органите на властта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com