Ръководители на Air France се спасиха на косъм от линч (Видео)

4871
Ръководители на Air France се спасиха на косъм от линч (Видео)
Снимка: Gettyimages

Шефове на Air France почти бяха линчувани от разгневени служители на френската авиокомпания. Началникът на отдела "Човешки ресурси" Хавиер Бросета се отърва със скъсана риза, след като бе подгонен от служители на компанията, разярени заради плановете да съкрати 2900 работни места - 300 пилоти, 200 стюардеси и 2400 души обслужващ персонал. От линч го спасиха бодигардовете, отвели го на сигурно място в централата на компанията в Ройси, предградие на Париж, информира БГНЕС.

Сградата на компанията бе щурмувана от стотици разгневени служители, след като по-рано пилоти от Air France отказаха да приемат предложението на ръководството за увеличаване на летателните часове със 100 повече годишно. Изпълнителният директор Фредерик Гаги също бе подгонен от тълпата, но ловко избяга от нея.

Пилотите на "Ер Франс" прекратяват стачката си

Синдикатът на пилотите във френската авиокомпания „Ер Франс” обяви, че прекратява продължаващата от две седмици стачка, въп...

Френският министър на транспорта Ален Видалис проявата на насилие "неприемлива". Правителството, притежаващо 17,6% от акциите на Air France, в лицето на премиера Мануел Валс разкритикува отказа на пилотите да поемат допълнителни летателни часове, обосновавайки се с нуждата от това заради "трудните времена".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа