САЩ и ЕС натискат Русия, Левандовски предупреждава за опасност за България

35039
САЩ и ЕС натискат Русия, Левандовски предупреждава за опасност за България
Снимка: Getty Images/Guliver

Въпреки договорката за сваляне на напрежението в Украйна, която беше постигната в Женева, агресивният тон по темата продължава да властва.

САЩ и ЕС вече заплашиха с нови санкции Русия, след като сепаратистите от източните и югоизточните райони на Украйна отказват да се изтеглят и да освободят завзетите административни сгради в региона. Проруските сепаратисти продължават да окупират административни сгради в поне 10 града на Източна Украйна, информира БНТ.

Йотингер се тревожи от газова криза, иска стратегия

Еврокомисарят по въпросите на енергетиката Гюнтер Йотингер предупреди за възможните сериозни ефекти от украинската криза върху газовит...

От своя страна Москва посочи, че отказва да носи пълната отговорност за ситуацията. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков за първи път потвърди, че до украинската граница има руски войски, заради ситуацията в Украйна. Той обаче отхвърли като недопустима заплахата от нови санкции. Американският държавен секретар Джон Кери е настоял за пълно прилагане на споразумението в телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров.

В случай на нужда ЕС е подготвил нов пакет от санкции срещу Русия, каза еврокомисарят по бюджета Януш Левандовски. Левандовски обаче каза и, че този пакет от санкции може да повлияе на „някои европейски държави” – България, Словакия и прибалтийските държави, които изцяло зависят от руските газови доставки, информира „Гласът на Русия”. Еврокомисарят заяви, че не желае да се стига до санкции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com