САЩ съобщили, че в зоната на руски удари в Сирия "няма никой друг освен терористи"

13517
САЩ съобщили, че в зоната на руски удари в Сирия "няма никой друг освен терористи"
Снимка: Gettyimages

Американската страна уведоми руското Министерство на отбраната, че в зоната на действие на руската авиация в Сирия "няма никой друг освен терористи". Руските удари са довели до паника и дезертьорство сред наемниците на „Ислямска държава“, които искат да избяган в Европа. Това обяви пред журналисти ген. Андрей Картаполов, началник на Главното оперативно управление в Генщаба на руската армия.

"Американците ни уведомиха по време на контактите, че в този район няма никой друг освен терористи“, увери Картаполов в Националния център за управление на националната отбрана. Той припомни, че руската страна предварително е уведомила за началото на въздушните си удари в Сирия срещу обекти на групировката „Ислямска държава“ (ИД).

39 цивилни са загинали след руските въздушни удари в Сирия

Най-малко 39 цивилни граждани, сред които осем деца и осем жени, са убити при руските въздушни удари в Сирия през последните четири дни...

"Един от първите информирани сутринта на 30 септември бе американският военен аташе в Ирак по въпросите на сигурността полковник Хади Петро”, уточни Картаполов. По думите му той бил осведомен от руския представител в Багдад ген. Кураленко. 

"Тази информация бе предадена на нашите чуждестранни колеги по линия не само на Министерството на отбраната, но и на Министерството на външните работи", подчерта още ген. Картаполов. 

"По време на тези контакти ние препоръчвахме да бъдат изтеглени от района всички инструктори и съветници, а също онези ценни специалисти, които са се подготвяли с парите на американските данъкоплатци. Ние също препоръчахме да се прекратят полетите на летателните апарати в района на действие на нашата авиация", разкри генералът. 

„Ударите се нанасят денонощно от авиобазата "Хмеймим" по цялата територия на Сирия. За три денонощия успяхме да подкопаем материално-техническата база на терористите и съществено да понижим техният боен потенциал", изтъкна още генералът. По думите му „разузнаването засича, че бойците (на ИД) напускат контролираните от тях райони“. „В техните редици е настъпила паника и дезертьорство. Около 600 наемници зарязаха позициите си и се опитват да избягат в Европа“, изтъкна началник на Главното оперативно управление в Генщаба на руската армия.

Медведев: Нямаме свръхестествени икономически интереси в Сирия, само продаваме оръжие

Русия няма глобални икономически интереси в Сирия. Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев, цитиран от "Риа Новости".  В теле...

Снощи лидерите на САЩ, Германия, Франция и Великобритания осъдиха действията на Москва заради съмненията, че се атакуват опозиционните сили на Асад.

Москва обаче съобщи, че е унищожила именно командни пунктове “Ислямска държава”. С това Кремъл отхвърли обвиненията, че Русия бомбардира сирийската опозиция, за да задържи властта на президента Башар Асад. Владимир Путин за пореден път заяви, че цел на бомбардировките е „Ислямска държава”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com