СИРИЗА почти се изравни с „Нова демокрация“

3908
СИРИЗА почти се изравни с „Нова демокрация“
Снимка: Gettyimages

Доскоро управляващата партия СИРИЗА води пред втората политическа сила "Нова демокрация" едва с 0,4%. Това показва социологическо проучване на агенция „Алко“, цитирано от Ройтерс.

Резултатите от проучването са поредното доказателство, че решението на бившия премиер и лидер на СИРИЗА Алексис Ципрас да свика предсрочни избори може да се окаже в негов ущърб, информира bTV.

Членове на СИРИЗА създават собствена партия

Членове на управляващата до вчера гръцка партия СИРИЗА на премиера Алексис Ципрас ще се отделят от нея и ще съставят своя собствена п...

Според резултатите СИРИЗА трябва да получи 23% на вота, докато опонентите ѝ от „Нова демокрация“ ще получат 22,6%. Все още 14% от гласоподавателите не са взели решение за кого да дадат гласа си.

В края на миналата седмица друго социологическо проучване, проведено за в. „Ефимерида тон синтактон“, отчете сходни резултати.

Според данните СИРИЗА отново води, но получава 23%, което е над 10-процентен спад от предишните избори през януари, когато тя събра 36 процента. Една трета от избирателите, които са подкрепили партията през януари, този път са заявили, че не са сигурни дали ще го направят отново.

На второ място в анкетата застана „Нова демокрация“ с 19,5%.

Извънреден конгрес на СИРИЗА през септември

Извънреден конгрес на управляващата в Гърция партия СИРИЗА ще се проведе през септември, бе решено на пленум на Централния комитет на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com