Салмънд: Лондон излъга Шотландия

30613
Салмънд: Лондон излъга Шотландия
Снимка: Getty Images/Guliver

Лондон създаде суматоха около предоставянето на нови правомощия и така убеди Шотландия да отхвърли независимостта на референдума. Така смята лидерът на шотландската Национална партия Алекс Салмънд, предад "Ройтерс", цитирана от "Фокус".

„Цялата суматоха около разширяването на автономията на Шотландия е създадена изкуствено и се обяснява с отчаяните опити на политиците да спасят Великобритания. Скоро всеки шотландец ще разбере, че са ни излъгали”, заяви Салмънд.

Премиерът на Шотландия подава оставка

Първият министър на Шотландия Алекс Салмънд, който подкрепяше независимостта, ще се оттегли от поста си и от поста на лидер на Шотлан...

Британският премиер Дейвид Камерън възнамерява да представи вариант за нормализиране на ситуацията със Шотландия, който ще бъде свързан с преразглеждането на действащата конституционна система на Обединеното кралство. Лейбъристката партия обаче се противопоставя на този вариант, поради което процесът на предоставяне на автономни права на Шотландия може силно да се забави.

След обявяването на резултатите от референдума Алекс Салмънд подаде оставка като премиер в местния шотландски парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа