"Шарли Ебдо" излиза следващата седмица с още карикатури

30291
"Шарли Ебдо" излиза следващата седмица с още карикатури
Снимка: Getty Images

„Шарли Ебдо“ ще излезе следващата седмица с повече карикатури, въпреки че 10 от служителите на сатиричното списание бяха убити вчера. Това каза в интервю за Ей Би Си Австралия бившият служител на списанието Каролин Фурес. По думите й бившите и настоящите служители на списанието ще направят всичко по силите си, за да може „Шарли Ебдо“ да бъде по вестникарските будки още другата седмица.

„Шегувахме се със заплахата винаги, когато се виждахме. Шегувахме се с лудите, глупавите хора, които са толкова агресивни, че могат да се страхуват от рисунки“, разказва тя. „Те може да продължават да се страхуват, защото ще има още карикатури“, допълва още Фурес.

Животът трябва да продължи без страх

Вчера двама въоръжени мъже убиха 12 души по време на ислямистка атака в редакцията на френското сатирично списание "Шарли ебдо". Комен...

Каролин Фурес описва починалите си колеги като „сладки, много забавни хора, много смели хора“, които са продължили да публикуват карикатурите си в името на свободата на словото въпреки опасността за живота си.

Фурес е работила за изданието през 2011 г., когато в редакцията избухна бомба заради карикатурите на пророка Мохамед. Нападението обаче не спря хората, които работиха там.

„Бих предпочел да умра прав, отколкото да живея на колене“, заяви тогава убитият вчера главен редактор на изданието Стефан Шарбоние.

Страхът и цензурата биха били неправилна реакция, твърди Фурес. „Това искат джихадистите, те знаят, че това е начинът. Просто трябва да убиеш няколко души във всяка държава, за да получиш исканото“, обяснява още тя, цитирана ОТ БЛИЦ.

Салман Рушди: "Аз съм с "Шарли Ебдо", всички трябва да сме с Шарли Ебдо"

"Аз съм с "Шарли Ебдо", всички трябва да сме с Шарли Ебдо", заяви Салман Рушди по повод терористичната атака срещу редакцията на френск...

„Да имаш автоматично оръжие и да убиваш хора е лесно, не е нужно да имаш талант за това. Но за да си карикатурист, се иска талант. Трябва и талант, за да си журналист“, допълва Фурес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com