Шефът на МВФ е обвинена в небрежност

11624
Шефът на МВФ е обвинена в небрежност
Снимка: Getty Images

Директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард съобщи днес пред АФП, че снощи е била обвинена в Париж за "небрежност" в разследване на спорен арбитраж през 2008 г. във Франция между бизнесмена Бернар Тапи и банката Crédit Lyonnais. На въпрос дали възнамерява да подаде оставка от поста си, бившия министър на икономиката отговори: "Не! Още днес следобед се връщам на работа във Вашингтон".

Вчера Лагард даде показания пред Върховния съд - единствената юридическа инстанция във Франция, която може да разследва и осъжда членове на правителството за техни деяния при изпълнение на служебните им ангажименти.

МВФ има пълно доверие на Лагард

Управителният съвет на Международния валутен фонд запазва пълно доверие в директора на фонда Кристин Лагард, която беше разпитана за ...

През май 2013 г. на Кристин Лагард беше даден статутът на асистиран свидетел. Тогава тя избегна да бъде обвинена, което щеше да доведе до отнемане на ръководния пост в МВФ. От онзи момент Върховният съд винаги я беше уверявал в своята подкрепа. Въпросната афера датира от 2008 г. и се отнася до спор между Бернар Тапи и Crédit Lyonnais за продажбата на фирмата за спортни стоки "Адидас".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com