Шест украински БТР-а преминаха на руска страна, Путин предупреждава за гражданска война

19456
Шест украински БТР-а преминаха на руска страна, Путин предупреждава за гражданска война
Снимка: Getty Images/Guliver

Конвой от шест БТР-а, който навлезе в Краматорск и се е насочил към Славянск, е преминал на страната на проруското народно опълчение. Това твърди очевидец, цитиран от РИА Новости.

Точно Славянск е един от градовете, които бяха буквално превзети от проруски сепаратисти. Отцепниците дори поискаха помощ от Русия.

"Газпром" може да поиска предплата за газа от Украйна

Руският газов гигант "Газпром" днес може да се възползва от правото си да поиска от украинската газова компания "Нафтогаз Украйна" да...

Конвоят е бил изпратен от украинските власти, но е преминал на страната на опълчението, пише БГНЕС.

Пръв за конвоя съобщи фотограф на Франс прес. Той уточни, че хората носели униформи без опознавателни значи, но с оранжево черни ленти на "Свети Георги", който е почетен орден на руските въоръжени сили. Някои от лицата били и с качулки.

На запитване на АФП украинското Министерство на отбраната посъветва агенцията да отправи въпроса си към Министерството на вътрешните работи. Украинският вицепремиер Виталий Ярема обаче каза пред УНИАН, че са разпознати десантчици от елитни руски военни частти, а тези частти са на територията на Източна Украйна.

Междувременно въоръжени хора са превзели градския съвет в източния украински град Донецк. Те са превзели първия етаж от сградата и са уверили, че не представляват заплаха за служителите и са им предложили да останат на работните си места. В момента с тях се провеждат преговори.

Всички тези събития стават в светлината на думите на руския президент Владимир Путин. В прав текст, в разговор с германския канцлер Ангела Меркел, той е заявил, че Украйна е на ръба на гражданска война. Виновници, по думите му, са новите управляващи в Киев.

Важността на Донбас

От някогашен център на индустрията до огнище на напрежение днес - въгледобивният регион Донбас в Източна Украйна отново привлича вним...

Утре, 17 април, външните министри на Европейския съюз се събират на поредно заседание по темата Украйна. Те ще обсъждат евентуални мерки за сваляне на напрежението в бившата съветска република.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа