Шойбле: Атина да не чака нова финансова помощ след референдума

12563
Шойбле: Атина да не чака нова финансова помощ след референдума
Снимка: Getty Images/Guliver

Правителството на Гърция не трябва да очаква, че след провеждането на референдум на 5 юли, Атина ще получи нова финансова помощ. Това заяви министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле в интервю пред вестник "Билд".

"Преговорите след изтеклия на 30 юни срок на спасителната програма са на съвсем нова основа и в по-сложни икономически условия," каза ръководителят на Министерството на финансите. Според него преговорите ще отнемат време.

Вадят Гърция от еврозоната със секретен план

Страните от Европейския съюз готвят "в обстановка на секретност план за изключване на Гърция от еврозоната", ако през май Атина обяви б...

"Предложението на кредиторите, за които правителството възнамерява да проведе референдум, вече не е на масата. Трябва да изчакаме и да видим как правителството ще постъпи с резултатите от референдума, какви последствия ще има той", обясни Шойбле.

Той поясни, че ако след референдума Гърция поиска подновяване на преговорите, това ще трябва да бъде обсъдено с финансовите министри от еврозоната. Еврогрупата ще подкрепи нови преговори при определени условия. Бундестагът също ще трябва да вземе своето решение. Само тогава можем да започнем диалог", каза министърът. "Преговорите биха били много трудни, защото ситуацията в Гърция през последните дни рязко се влоши", каза Шойбле.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа