Шулц получи уверенията на Ципрас, че Гърция ще сътрудничи на Европа

22414
Шулц получи уверенията на Ципрас, че Гърция ще сътрудничи на Европа
Снимка: Getty Images / Guliver

Председателят на Европарламента се срещна в Атина с новия премиер Алексис Ципрас. Повече от два часа продължи „опознавателната среща” между двамата политици, които според Мартин Шулц са разговаряли откровено за очакванията на новото гръцко правителство, както и за ангажиментите на Гърция към Европа, предаде БНР.

Ние вярваме, че Европа означава солидарност и се надяваме,че ще намерим решение на проблемите в името на общото бъдеще на Европа, заяви Ципрас в началото на срещата. Гръцкият премиер подчерта няколко пъти, че Атина желае пълно сътрудничество със страните от Евросъюза, но е равноправен член и очаква да се зачита мнението й.

Ципрас маха "ол инклузив" туризма

Новият гръцки премиер Алексис Ципрас иска да въведе промяна на съществуващия модел за курорт в Гърция, като премахне хотелите, предла...

Ципрас представи пред Мартин Шулц проблемите на Гърция с акцент държавния дълг, високата безработица, небходимостта от спешни мерки за развитие на икономиката.

От своя страна Мартин Шулц заяви, че е получил уверенията на новото гръцкото правителство, че то ще сътрудничи на Брюксел.

"В Европа се шири мнението, че Ципрас ще действа сам. Но днес тук установих, че правителството на Алексис Ципрас не смята да действа само. Те са готови като правителство да кажат: "Гърция търси решения заедно с партньорите си". Смятам, че това е добра стъпка напред", заяви Шулц.

Часове преди срещата между Шулц и Ципрас гръцкият премиер проведе разговор с американския президент Барак Обама, който според официално изявление на правителството в Атина, е изразил готовност да подкрепи Гърция за излизане от кризата.

Ципрас: Ще търсим взаимно изгодно споразумение с кредиторите

"Гърция ще търси справедливо и взаимно изгодно споразумение с кредиторите от ЕС за предоговаряне на дълга от няколко милиарда евро", ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com