Сигнал за бомба евакуира центъра на Брюксел

10524
Сигнал за бомба евакуира центъра на Брюксел
Снимка: Getty Images / Guliver

Белгийската полиция евакуира центъра на Брюксел заради сигнал за бомба в автобус в деня на пристигането на американския президент Барак Обама, съобщи телевизия РТБФ.

Полицията е евакуирала пътниците в автобус в центъра на Брюксел заради открит "подозрителен пакет". Движението в района на инцидента е блокирано. Очаква се пристигането на сапьори.

Инцидентът става при безпрецедентни мерки за сигурност, наложени заради днешната визита на американския президент Барак Обама.

В момента стопанинът на Белия дом още не е в Брюксел. Преди да пристигне за срещата на върха между САЩ и ЕС той ще посети гробовете на американски войници, убити по време на Първата световна война в град Варегем.

Вчера, 25 март, стана ясно, че рекордна сума е похарчила Белгия около посещението на американския президент Барак Обама в Брюксел. То е струвало близо 10 млн.евро, съобщи The Guardian.

Това е около 20 пъти повече от разходите за други срещи на високо равнище, които се провеждат в белгийската столица. В Брюксел се провеждат ежегодно най-малко четири европейски срещи на върха при засилени мерки за сигурност. Въпреки това този път разходите за организацията надминават и най-смелите очаквания. Ако обикновено такива събития струват на държавната хазна около 500 000 евро, за да гарантират безопасността на Обама е похарчено 20 пъти повече.

Американският държавен глава е пристигнал с 900 души екип. Службите за сигурност проверили всеки ъгъл на града, а американски хеликоптери получили разрешение да кръжат над Брюксел. По време на визитата на Обама нивото на сигурност в белгийската столица е било увеличено от втора на трета степен от общо четири съществуващи.

Народни изпълнители от Момчиловци наелектризираха Европейския парламент

Деца, които свирят на гайда и певци от смолянското село Момчиловци изправиха на крака и просълзиха Европейския парламент с изпълненият...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа