Синът на Немцов: Баща ми беше чист и честен човек

22338
Синът на Немцов: Баща ми беше чист и честен човек
Снимка: Gettyimages

На погребението на разстреляния руски опозиционер Борис Немцов се събра цялото му семейство. Там беше 87-годишната му майка Дина Яковлевна, първата му съпруга Раиса Немцова, както и майките на неговите деца - Екатерина Одинцова и Ирина Королева. Наследниците на политика също присъстваха. Жанна, Антон, Дина и София Немцови приемаха съболезнования от хилядите дошли да кажат последно "Сбогом" на Борис Немцов. След разстрела късно в петък вечерта насред Москва, роднините на опозиционера пазеха пълно мълчание и не коментираха нищо пред медиите.

30-годишната журналистка Жанна Немцова не отговаряше по телефона дори на най-близките си приятели, а 11-годишната София и децата на Екатерина Одинцова - Дина (на 13) и Антон (на 19) се намираха в дома на баща си, заедо с баба им. По информация на руските медии, на 3-и март, в деня на погребението на сина й Дина Яковлевна навършва 87 години. По време на церемонията по сбогуването и след това на погребението единственият син на Немцов - Антон си позволи да обмени няколко думи с журналистите. Младежът е студент във факултета по иновации и високи технологии в московския технически университет.

"Восъчното" лице на Немцов в ковчега шокира дошлите да се простят с него

Съпредседателят на партията РПР-Парнас Борис Немцов бе погребан в Троекуровското гробище в Москва. В последния му път го изпратиха семе...

"Баща ми беше много чист и честен човек", каза 19-годишният му син. По време на церемонията преди погребението специално внимание на Антон отдели вдовицата на президента на Русия Борис Елцин - Наина. 82-годишната жена изказа съболезнования на младежа, а след това му разказа колко много баща му е бил ценен от нейния покоен съпруг. Както е известно, Борис Немцов беше любимият политик на Елцин и дори упорито се говореше преди години, че точно той ще стане негов приемник. "Ти си длъжен през целия си живот да пазиш честта на баща си", нареди Наина Елцина преди да се сбогува със сина на Борис Немцов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа