Скок на обема инвестиции между Сърбия и Русия

20238
Скок на обема инвестиции между Сърбия и Русия
Снимка: Thinkstock

Сърбия и Русия установяват все по-близки икономически връзки. В следващите три години съвкупният обем инвестиции между двете държави може да се удвои до 6 или дори 10 милиарда долара. Това стана ясно от изказване на руския президент Владимир Путин след разговори със сръбските лидери в Белград.

"Тази сума включва не само държавни, но и частни инвестиции в сферата на енергетиката, машиностроенето и инфраструктурата", добави Путин, цитиран от БГНЕС. Той отбеляза и ръста на руски инвестиции в сръбската икономика, които вече достигнаха 3 милиарда долара. В тази връзка Путин заяви, че Русия е отделила 800 млн. долара заем за развитие на железопътната мрежа в Сърбия, като първата част от заема ще бъде в размер на 105 млн. долара.

Той изтъкна още, че Сърбия може да увеличи износа на селскостопански продукти за Русия от 150 млн. на 500 млн. долара годишно."Ако изпълним споразуменията, които постигнахме на преговорите, за кратък период сръбските селскостопански доставки могат да достигнат 500 милиона долара", посочи руският държавен глава.

"В момента има незаети ниши заради въведените ограниченията за продукти от страните, присъединили се към санкциите срещу Русия. Мисля, че това е шанс за страните, които искат да развият отношенията си с Руската федерация", смята Путин.

По-рано днес Путин коментира "газовата" ситуация в Украйна и Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа