Следващият тираж на "Шарли ебдо" - в 1 млн. копия

17959
Следващият тираж  на "Шарли ебдо" - в 1 млн. копия

Френските сили за сигурност вероятно правят блокада в град Крепи-ан Валоа в опит да заловят двамата братя от алжирски произход Шериф и Саид Куачи. Според източници на "Льо Паризиен" много служители на реда вече са привикани пред кметството на града.

Междувременно стана ясно, че следващата сряда (14 януари) "Шарли ебдо" ще излезе в тираж от 1 млн. копия, като за целта ще получи помощ от половин милион евро. 250 хил. евро ще бъдат предоставени от Фонда на Google за иновации в пресата, а другата половина ще дойде от френски фонд, управляван от издателите на вестници в страната.

Пакистан и Афганистан също осъдиха като тероризъм ислямистката атака в редакцията на "Шарли ебдо", предаде БГНЕС.

"Пакистан осъжда бруталната терористична атака в Париж, при която загинаха много хора, а други бяха ранени", се казва в изявление на пакистанското външно министерство. "Пакистан не одобрява тероризма във всичките му форми и прояви. Поднасяме съболезнованията си на правителството и народа на Франция за загубата на човешки животи", се казва още в изявлението.

В съседен Афганистан президентът Ашраф Гани заклейми нападението като "ужасно". "Убийството на беззащитни хора и цивилни граждани е ужасен акт на тероризъм, няма правосъдие за това ужасно действие", каза той в изявление.

Афганистанските талибани публикуваха статия на сайта си, в която описват убийствата като "сигнал за тези, които в миналото са обиждали исляма и пророка", но не подкрепят открито нападението.

 

"Шарли ебдо" не се предава: Следващият брой излиза по график

Следващият брой на френското сатирично сп. "Шарли ебдо" ще излезе както обикновено следваща сряда. Това заяви за Франс прес един от оц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа