Спасиха бежанци от нов трафикантски камион в Австрия

3928
Спасиха бежанци от нов трафикантски камион в Австрия
Снимка: Getty Images/Guliver

Нов товарен камион бежанци бе открит край Виена, предаде Би Би Си. 24-те бежанци от Афганистан на възраст 16-20 години за малко да се задушат, разкриха за медията от имиграционната полиция във Виена, предаде БГНЕС.

Камионът е бил открит още през нощта, но за него се съобщава едва сега. Бежанците се намирали в каросерията с площ от едва 6 квадратни метра. В момента на откриването на камиона много от младежите се чувствали зле, не са могли да отворят прозорец или да излязат навън. Вратата на каросерията била заключена отвън, прозорците също били затворени.

"Намиращите се в камиона хора на практика са седяли един върху друг, те не са имали никаква възможност да отворят вратата. Тя е била заключена с катинар, на прозорците е имало решетки. Тези хора не биха могли сами да излязат от камиона", каза пред британската медия полицаят Томас Кайблингер.

Арестуван е шофьорът на камиона, 30-годишен румънец.

Припомняме, че в края на август на магистрала в Австрия недалеч от границата с Унгария бе открит камион морга със 71 починали бежанци от Сирия, сред които и 4 деца. По случая са задържани общо 7 души в Унгария и България, сред които и четирима българи. Полицията смята, че те са хора на ниско ниво от престъпна организация, занимаваща се с трафик на хора. Разследващите обаче се надяват чрез тях да стигнат до ръководителите на бандата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа