Според Путин кризата в Украйна няма да се реши по силов път

18028
Според Путин кризата в Украйна няма да се реши по силов път
Снимка: Getty

Президентът на Русия Владимир Путин е убеден, че кризата в Украйна няма да се реши по силов път. Информацията предаде БТА, позовавайки се на информация на ИТАР-ТАСС.

Той добави, че че е готов да обсъди "острата кризисна ситуация" в Украйна, но не смята, че тя може да се реши "по пътя на по-нататъшна ескалация на силовия сценарий, без да се отчитат насъщните интереси на югоизточните региони на страната". Руският държавен глава препоръча мирен диалог с представители на сепаратистите в Украйна.

Украйна залови пресекли случайно границата руски военни

Руски военнослужещи случайно са пресекли украинската граница и не са оказали съпротива при задържането им. Това заяви източник от руско...

Междувременно Владимир Путин и президентът на Украйна Петро Порошенко се ръкуваха на международния форум, посветен на кризата в Украйна, предаде АФП. Двамата се срещнаха в беларуската столица Минск, където се провежда среща между Митническия съюз (Беларус, Русия и Казахстан) и Украйна.

Във форума участваха и върховната представителка на ЕС по външната политика Катрин Аштън. Това са първите реални преговори между двамата, досега те размениха мисли за 10-на минути, докато стояха прави по време на церемония във Франция по повод тържествата за 70-годишнината от откриването на т. нар. Втори фронт срещу хитлеристка Германия, информира БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа