Стачката на Lufthansa засегна 20 000 пътници

12197
Стачката на Lufthansa засегна 20 000 пътници
Снимка: Thinkstock

Стачката на пилотите от Lufthansa, които "поеха щафетата" от колегите си от Air France, е наложила отмяната на 50 полета на франкфуртското летище. Засегнати са 20 000 пътници, съобщава превозвача, цитиран от БГНЕС.

Засегнати са полети към и от летището, но говорител на компанията съобщи, че положението е спокойно и че Lufthansa е уверена, че ще изпълни всички 32 полета, които обеща, че ще излетят. В четвъртата стачка за последните седмици пилотите от профсъюза Vereinigung Cockpit призоваха членовете си за стачка на полетите на дълги разстояния от летището между 8 и 23 ч местно време (6-21 ч GMT).

Засегнати бяха полети на Airbus А380, А33 и А340, както и самолетите Боинг 747. "Положението във Франкфурт е спокойно. Денят изглежда нормален", заяви говорител. Пилотите на Lufthansa стачкуват заради промените в пенсионните им придобивки, които бяха въведени в рамките на дълбокото преструктуриране в последните години с цел намаляване на разходите на германския авиопревозвач.

В момента пилотите могат да се възползват от платено ранно пенсиониране от 55 годишна възраст. Те се борят срещу план на авиокомпанията да увеличи минималната възраст и да включи пилотите във финансирането на пенсиите им.

Днешната стачка е четвъртата на профсъюза на пилотите в последните седмици. Първата беше обявена в края на август от нискотарифния филиал на Lufthansa -Germanywings. От втората пострада летището във Франкфурт, а третото спиране на работата засегна летището в Мюнхен, второто най-натоварено в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа