Стрелба в офис на френско сатирично списание, жертвите са много*

27093

12 души са били убити и 10 ранени, петима от които критично, при стрелба в парижкия офис на сатиричното списание "Шарли Ебдо", съобщи полицията, цитирана от BBC.

Нападения срещу офисите на списанието е имало и преди от страна на ислямистки екстремисти заради карикатури на пророка Мохамед. В редакцията избухна бомба през ноември 2011 г., дни след като изданието публикува карикатура с пророка. 

Оланд заговори за сваляне на санкциите срещу Русия

Санкциите на Запада спрямо Русия трябва да бъдат снети при напредък на ситуацията около Украйна. Това заяви президентът на Франция Фран...

Телевизионният канал цитира очевидец, който видял инцидента от близка сграда в сърцето на френската столица. Двама мъже с качулки влезли в сградата, където се помещава изданието, въоръжени с автомати "Калашников", след няколко минути се чули множество изстрели, а двамата избягали. Въоръжените откраднали един автомобил и блъснали един пешеходец, докато бягали от мястото на престъплението.

Друго съобщение гласи, че има жертви, без да се уточнява бройката им. На свой ред кметството на Париж извести, че има "шест сериозно ранени", предаде АФП.

Според първоначалната информация двама от убитите са полицаи.

Президентът на Франция Франсоа Оланд е заминал незабавно за мястото и е свикал извънредно заседание на правителството, съобщиха от неговата канцелария. "Това е терористичен акт, изключително варварско нападение", заяви френският държавен глава.

Скандал с починало ромско бебе във Франция

Починало ромско бебе, чието погребение забрани кметът на френския град Шамплан, ще бъде погребано в съседния град Вису. Въпреки че в ...

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън също изрази възмущението си от атаката и заяви, че Лондон подкрепя Франция в борбата с тероризма.

Последният пост в Twitter на списанието е комикс с лидера на "Ислямска държава" Аби ал-Багдади.

*Информацията е актуализирана към 14:40 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com