Сваленият над Украйна MH17 е бил ударен от снаряд на руските "Бук"

4509
Сваленият над Украйна MH17 е бил ударен от снаряд на руските "Бук"
Снимка: Gettyimages

Самолетът MH17 на Малайзийските авиолинии е бил свален в Източна Украйна от ракетната оснановка "земя'-въздух" "Бук", пише холандски вестник, цитиран от AFP.

Днес се очакваше Съветът за сигурност на Холандия да оповести официално данните от разследването на случая със сваления MH17 на Малайзийските авиолинии в Украйна праз миналата година. Предварителните резултати също сочеха удар от ракета "Бук".

Най-малко 13 загинали имигранти в Малайзия, след потъване на лодка

Малка паянтова лодка със 70 индонезийски имигранти на борда потъна край пролива Малака. Най-малко 13 души са загинали, съобщиха официал...

Самолетът е бил ударен от ракета тип 9M38 от територия, контролирана от украинската армия, съобщи от своя страна Русия, предаде China Xinhua News. Руската страна провежда свое паралелно разследване на случая.

"Бук" е самоходен зенитно-ракетен комплекс за цели, като самолети, хеликоптери и ракети, които летят на средна и ниска височина. Производството на "Бук" започва през 1972 година в СССР и продължава в Руската федерация. През 2016 година се планира серийното производство на ракетите 9К317М "Бук-М3".

Преди дни беше съобщено, че в телата на загиналите по време на катастрофата на малайзийския Боинг са били открити осколки от ракетна система „Бук“.

Дори в действителност става дума за „Бук“, то това все още не е доказателство за участието на Русия в катастрофата, тъй като и украинските въоръжени сили имат от тези ракетни комплекси, произведени по съветско време.

Потвърдено: Намерената отломка в Индийския океан е от изчезналия малайзийски самолет

Намерената миналата седмица в Индийския океан част от самолет е от "Боинг-777" от полет MH370 на малайзийската авиокомпания Malaysia Ai...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа