Свалиха в Унгария имигрантите от влака, потеглил от гарата в Будапеща

3327
Свалиха в Унгария имигрантите от влака, потеглил от гарата в Будапеща
Снимка: Gettyimages.com

Влакът, тръгнал от международната гара в Будапеща и превозващ няколко стотин имигранти за два града на границата с Австрия, е бил спрян край един от четирите основни бежански лагера в Унгария, а имигрантите е трябвало да слязат.

Влакът е бил спрян в Бичке на около 40 км западно от Будапеща, а имигрантите са били насочени от полицията към автобуси, които ги откарват към лагера, съобщиха местни медии. Според съобщения на АФП броят на имигрантите е между 200 и 300 души.

Орбан: Кризата с имигрантите е проблем на Германия, не на Европа

Населението на Европа е уплашено от неспособността на европейските лидери да се справят с миграционната криза. Това заяви унгарският пр...

Първоначално беше съобщено, че влакът е трябвало да се раздели като три вагона ще бъдат насочени към Сомбатхейн, а останалите към Шопрон – градове близо до западната граница на Унгария с Австрия.

Във вторник унгарските власти спряха достъпа на бежанци до влакове за Германия и Австрия. Международната гара в Будапеща също беше затворена, оставяйки близо 2000 души на площада пред сградата. В ранните часове на четвъртък гарата беше отново отворена за имигранти, при което стотици нахлуха в нея в опит да се качат на влаковете. Въпреки това от унгарската железопътна компания съобщиха, че няма да има влакове, пътуващи към Западна Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com