Световни компании се изтеглят от Крим

17170
Световни компании се изтеглят от Крим
Снимка: Getty Images/Guliver

Компанията MTI затвори пет свои магазина от веригата „Интертоп” на Кримския полуостров, предаде Униан. Не се знае дали магазините ще бъдат отворени отново.

Освен това в Симферопол, Севастопол и Ялта е преустановена работата на три заведения от веригата McDonalds. Компанията обаче подчерта, че решението е взето по причини, които нямат връзка с политическата обстановка в региона.

Крим и Русия обещаха да подкрепят Донецк

Симферопол обеща подкрепа за украинската Донецка област, заяви председателят на държавния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран ...

В същото време испанската компания Inditex, чиято собственост са марките Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Massimo Dutti и Oysho, няма да отвори магазините в Симферопол, които трябваше да заработят от 21 март.

В същото време стана ясно, че текстът на новата конституция на Крим, над която работят кримски юристи и московски експерти, трябва бъде готов до 8 април. Това съобщи УНН, позовавайки се на изявление, направено от председателя на конституционната комисия, заместник-председателят на кримския парламент Григорий Иофе.

„През цялото време от депутатите и членовете на комисията постъпват нови предложения. Предложенията са много и юристите работят с тях. Засега в комисията няма единна гледна точка за това каква ще бъде републиката и дали нейният глава ще оглавява правителството. Но се надявам, че до вторник вече ще имаме проект на конституция. В крайна сметка именно такава беше възложената от мен задача”, каза Йофе, като изрази предположение, че проектът на документа ще бъде публикуван.

В същото време ръководителят на комисията отговори отрицателно на въпроса дали в подготовката на новата конституция на Крим участват представители на Меджлиса.

На Майдана - вече само с вечерен час

На площад „Независимост" в Киев вече е въведен "вечерен час". "С цел да се гарантира сигурността, безопасността и правото на отди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа