Сърбия планира да увеличи износа на храни за Русия

14938
Сърбия планира да увеличи износа на храни за Русия
Снимка: Thinkstock

Сърбия може значително да увеличи износа на продукти за Русия. Възможността за износ на храни в Русия е уникален шанс за Сърбия, която тя трябва да съумее да използва, ако успее да спазва високите руски стандарти и правила.

Това заяви министърът на селското стопанство и защита на околната среда на Сърбия Снежана Богосавлевич-Бошкович в интервю за местни медии. Руската страна е занитересована от всички наши селскостопански и хранителни продукти, особено месо, мляко, плодове и зеленчуци. Колкото до сиренето, ние можем да изнасяме от него толкова, колокото успеем да произведем", каза тя, цитирана от вестник "Kurir".

Сръбският министър обеща, че очакваното увеличение на износа, няма да бъде съпроводено с повишаване на цените на местния пазар. Тя увери, че ръководителите на страната ще направят всичко възможно да стимулират производството и на малките предприятия. В това и политиците и хората виждат голям шанс, обясни тя. Снежана Богосавлевич-Бошкович припомни, че според действащото законодателство на Сърбия производството и използването на ГМО е забранено.

Шефът на сръбската стопанска камара ще оглави икономическото министерство

Ръководителят на Стопанската камара на Сърбия бе номиниран да поеме преструктурирането и продажбата на стотици държавни предприятия кат...

Възможността за засилване на експорта от Сърбия за Русия на хранителни продукти идва след подписването на 6 август на указ за предприемане на някои ограничителни мерки при вноса, предназначени за осигуряване на безопасност на храните. Вносът на редица стоки от страни, които въведоха санкции срещу Русия, е ограничен за една година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа