Съюзник на Немцов: Ислямисткият мотив е абсурден

11569
Съюзник на Немцов: Ислямисткият мотив е абсурден
Снимка: Gettyimages

Приятел на убития руски опозиционен активист Борис Немцов отхвърли теорията, че радикални ислямисти са отговорни за разстрела му като "абсурдна" и политически мотивирана.

Следователите разследват възможността, че бившият заместник-премиер е убит заради подкрепата си за френското сатирично списание "Шарли Ебдо", което публикува карикатури на пророка Мохамед.

Следствения комитет на Русия поиска арест на петима за убийството на Немцов

Искане на Следствения комитет на Русия за ареста на петима заподозрени в делото за убийството на Борис Немцов трябва да разгледа днес (...

Това предположение намира все повече доказателства, особено след ареста на заподозрените – мюсюлмани от руската автономна република Чечения в Кавказ.

"Официалната версия на разследването е повече от абсурдна. Според мен тя е в резултат на политическа поръчка от Кремъл", твърди Иля Яшин, основал опозиционното движение "Солидарност" заедно с Немцов. Той смята, че Немцов "никога не е говорел негативно за исляма", а просто е критикувал ислямистите, които разстреляха 12 души в редакцията на "Шарли Ебдо".

Неотдавна се появиха и публикации, според които Немцов освен своята приятелка от Украйна е имал връзка по същото време и с жена от една от кавказките републики на Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа