Тайнствената подводница предизика спор между Швеция и Холандия

22991
Тайнствената подводница предизика спор между Швеция и Холандия
Снимка: Getty Images/Guliver

Тайнствената подводница, забелязана край бреговете на Стокхолм, която шведската армия издирва в Балтийско море, е холандска. Това твърди твърди източник от руското министерство на отбраната, цитиран от Интерфакс, предаде Франс прес.

"Препоръчваме на шведските власти да поискат информация от командването на военноморските сили на Холандия", допълни източникът. Това се случва в момент, в който в шведската преса се правят спекулации, че подводницата може би е руска, информира БТА.

Норвегия наема затвори в Холандия

Норвегия ще наеме пространство в холандски затвори, за да реши проблема с осъдените хора, чакащи да изтърпят своите наказания, предаде ...

"Това е холандска подводница с дизелово-електрическо задвижване Брюинвис, която миналата седмица участваше в учения в близост до Стокхолм", посочва източникът от руското министерство на отбраната.

Малко по-късно холандската армия заяви, че тайнствената подводница, издирвана от шведските военноморски сили в Балтийско море, не е нейна, както твърди руското министерство на отбраната, предаде Франс прес.

"Холандската подводница не е замесена и ние не участваме в издирването на шведските ВМС. Участвахме, заедно с Швеция, в учения с няколко съда, но ученията завършиха във вторник миналата седмица", заяви говорителка на министерството.

Тя уточни, че след това подводницата "Брюинвис" е отишла в Талин, където е останала през уикенда и вероятно днес ще отплава за Холандия.

Холандия ще изпрати 40 полицаи на мястото на катастрофата в Украйна

Холандия ще изпрати 40 души невъоръжена военна полиция на мястото на катастрофата на малайзийския самолет в Украйна, "за стабилизиранет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа