Трейлър на сериал изостри дипломатическите отношения между Осло и Москва

4507
Трейлър на сериал изостри дипломатическите отношения между Осло и Москва

Посолството на Руската федерация в Норвегия изрази съжаление след излъчването на трейлър на нов сериал, в който Русия окупира територията на скандинавската страна. За това съобщи в четвъртък (27 август) руският опозиционен телевизионен канал „Дождь“, цитирайки руската служба на британската медия „Би Би Си“.

„Въпреки факта, че авторите на сериала старателно подчертават, че сюжетът на филма е по недействителен случай, в него се назовават напълно реални държави, а Русия, за съжаление, е представена в ролята на агресор“ – коментират пред медии от руското посолство в Осло.

САЩ посочиха основната заплаха за тях

Министърът на отбраната на Съединените щати Аштън Картър счита за най-големи заплахи за американската сигурност „Ислямска държав...

Руските дипломати също така отбелязват, че с внушаването на страх от Изток, създателите на лентата навлизат в традицията на Студената война, което е крайно неуместно в XXI век.

Сериалът „Окупиране“ ще се излъчва в ефира на най-гледаната норвежка телевизия (TV2), която е собственост на “Viasat” – компанията-притежателка на българската „Нова телевизия“, от 27 септември.

Неговият сюжет се развива така, че Русия, съвместно със съгласието на международната общност, окупира скандинавската страна, а после налага в нея радикална власт спрямо партиите, които защитават природата и се борят против добива на нефт и газ.

Завладели веднъж територията на Норвегия, руските военни не зачитат конституционното право в страната, като тяхната основна мишена са нефтените находища в Северно море.

Можете да видите скандалния трейлър в приложеното видео.

Русия трябва да върне Крим на Украйна, смята полският президент

Русия трябва да върне Крим на Украйна, заяви новият полски президент Анджей Дуда. Освен това той призова Европа да се намеси, за да не ...

Използвани източници: ТК „Дождь“; BBC.

Автор: Теодор Спасов

 

М. Ренци: Изграждането на Европа без Русия е трагична грешка

Италианският премиер Матео Ренци определи като трагична грешка изграждането на Европа, без в нея да бъде включена Русия. В речта си пр...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа