Три жертви след бури и проливни дъждове във Франция

11673
Три жертви след бури и проливни дъждове във Франция
Снимка: Gettyimages

Трима души загинаха, а двама са в неизвестност в къмпинг в Южна Франция, опустошен от наводнения, които взеха още две жертви в региона, съобщи пожарната служба.

В Ламалу-ле-Бен, селище с термални извори в департамента Еро, малка река край къмпинг излязла от коритото си и отнесла къмпинг-коли и каравани. Трима души, един мъж и две жени, бяха открити мъртви, а други две жени са в неизвестност, уточниха местните власти.

Мъж на 70 г. също е в неизвестност в съседния департамент Гар а Сен-Лоран-льо-Миние, съобщиха пожарникарите. Вчера една 76-годишна жена беше открита удавена в късния следобед в югоизточната част на Авейрон, също връхлетяна от силни бури.

В департаментите Гар, Авейрон и Еро в Южна Франция, които вчера пострадаха от проливни дъждове, около 100 души трябваше да бъдат спасявани. Заради бурите 6500 домакинства останаха без ток, допълват властите в Гар.

Тази сутрин френската метеорологична служба отмени предупреждението за проливни дъждове и бури и за риск от наводнения в Гар, но го запази за Еро, като призова за бдителност и жителите на Авейрон.

Тропическата буря Мери се формира над Тихия океан

Тропическата буря Мери се формира в източната част на Тихия океан и се очаква да се превърне в ураган през уикенда, който ще удари мекс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа