Трудовите имигранти обсадиха Великобритания

45241
Трудовите имигранти обсадиха Великобритания
Снимка: Getty Images / Guliver

Ограничаване броя на европейските граждани имащи право да работят във Великобритания е сред предложенията имащи за цел намаляване на имиграцията, съобщи министърът на отбраната Майкъл Фелън.

Фелън, чиято управляваща Консервативна партия е подложена на натиск да втвърди позицията си по въпроса на имиграцията, заради възхода на популярността на антиевропейската Британска партия на независимостта, каза, че част от Великобритания е попаднала „под обсада” от наплива на търсещи работа имигранти.

Великобритания рискува глоба, ако не плати бюджетната си вноска

Великобритания рискува наказания, ако откаже да даде приноса си за европейския бюджет на 1 декември, както съобщи премиерът Дейвид Каме...

Премиерът Дейвид Камерън обеща да предоговори отношенията на страната с ЕС преди референдума по въпроса за членството в съюза, ако спечели изборите през 2015 г., а в следващите седмици се очаква да представи плановете за справяне с имиграцията.

“Ние особено следим данните, дали е правилно да позволим голям брой имигранти да идват в определени сектори, в определени райони на страната без никакви ограничения”, каза Фелън.

Ограничаване броя на здравноосигурителните номера, нужни за започване на работа във Великобритания, е една от разглежданите от правителството идеи, допълва той.

Фелън посочи Източна Англия като район, който приема много имигранти, но не уточни върху кои сектори правителството се е фокусирало. В статия във вестник от миналата седмица се казва, че Камерън иска да ограничи достъпа за нискоквалифицираните европейски имигранти.

Меркел ще блокира плановете Камерън да ограничи вътрешната имиграция в ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че ще блокира плановете на британския премиер Дейвид Камерън да ограничи вътрешната имиграция ...

Мнозина консерватори се опасяват, че Британската партия на независимостта, настояваща за сериозно намаляване на имиграцията и излизане на Великобритания от ЕС, заплашва шансовете им за преизбиране. Партията привлече двама от депутатите на Камерън и спечели по-рано през месеца първото си място в британския парламент, а през ноември се очаква да спечели и втори парламентарен мандат.

Според скорошно допитване, близо една трета от избирателите ще подкрепят Британската партия на независимостта, ако смятат, че може да спечели в техния избирателен район.

Жозе Барозу, чийто мандат като председател на Европейската комисия източа в края на ноември, предупреди Лондон, че ограничаването на европейската миграция ще е нарушение на законите на ЕС и е против основния принцип на съюза за свободно придвижване.

„Това е настоящата позиция. Ние искаме да променим това, за да сме сигурни, че има някакъв контрол”, каза Фелън. „Ние не можем просто да кажем, че това е правило от 50 години и то не може да бъде променяно. Нещата в Европа се променят и ние сме напълно упълномощени да заявим, че за нас това е от голямо значение и нещо трябва да се направи”, подчертава британският министър.

Великобритания се изтегля от Афганистан

Последната база на Великобритания в Афганистан е била предадена под контрола на афганистанските сили за сигурност, и това приключва бри...

EurActiv

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа