Турчинов отново разпореди антитерористична операция в Източна Украйна

11048
Турчинов отново разпореди антитерористична операция в Източна Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Временният украински президент Олександър Турчинов издаде заповед за продължаване на антитерористичната операция срещу сепаратистите от източната част на страната, след като местен политик от неговата партия беше открит мъртъв със следи от изтезания, предаде Ройтерс.

Турчинов обясни, че телата на двама души, починали след "брутални изтезания", са били намерени в района на град Славянск, като една от жертвите е Володимир Рибак, общински съветник от партията "Отечество", който е бил отвлечен преди няколко дни от терористи. Заповядам силите за сигурност да подновят ефикасните действия за защита на гражданите от Източна Украйна срещу терористите, се казва в комюнике на Турчинов след неговата среща с американския вицепрезидент Джо Байдън.

Междувременно Вячеслав Пономарьов, който се нарича кмет на Славянск от името на проруските сепаратисти, съобщи, че хората му са задържали американски журналист. Той не уточни името на журналиста, но американски новинарски сайт съобщи, че се опитва да осигури освобождаването и безопасността на своя сътрудник Симон Островски.

Украинците са против втори официален език

Мнозинството украинци се обявяват за украинския език като единственият държавен език. Това показва допитване на Украинския център за и...

Стана ясно и че американският държавен секретар Джон Кери отново е предупредил Русия да престане с подривната дейност в Украйна. В телефонен разговор със Сергей Лавров Кери е поискал от Москва да смекчи тона по отношение на Украйна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа